Budimo aktivizam na festivalu ljubavi

Nacionalna koalicija za decentralizaciju učestvovaće na Festivalu ljubavi u Novom Sadu 19. februara u periodu od 12 do 17 sati gde će, kroz razgovor sa prolaznicima, promovisati veće učešće građana i građanki u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

U akciji promocije aktivizma na Festivalu ljubavi pomoći će nam prijatelji iz udruženja Odbranimo reke Stare planine koji pokušavaju da sačuvaju svoje reke od nezakonite i neplanske izgradnje mini hidroelektrane. Prolaznike ćemo, simbolično, posluživati svežom, izvorskom vodom čime želimo da ukažemo na značaj očuvanja prirodnih resursa.

Posetioci će moći da se informišu i o važnosti očuvanja autohtonih sorti voća i povrća za koje se zalaže ekološki pokret Okvir života iz Mionice kroz grupu ,,Čuvari semena’’.

Na Festivalu ljubavi ćemo razgovarati sa Novosađanima o problemima koji ih na lokalu muče i  ukazati na mogućnosti za njihovo rešavanje. Ovo će biti prilika da zainteresovani daju podršku zajedničkoj borbi za veće učešće građana i građanki u odlučivanju.