NKD ponovo na listi najboljih istraživačkih organizacija u svetu

NKD ponovo na listi najboljih istraživačkih organizacija u svetu

S ponosom vas obaveštavamo da je Univerzitet u Pensilvaniji, i ove godine, uvrstio Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju (NKD) na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave.

Našli smo se na 47. poziciji na svetu 2019 Global Go To Think Tank Index Report izveštaja, što je blagi pomak u odnosu na prošlogodišnju listu.

U proteklih godinu dana, NKD je objavio:


Tokom 10 godina postojanja, redovno objavljujemo statističke izveštaje na teme stanja nacije i migracija, preporuke za javne budžete, učešće građana u donošenju odluka i dr.

Zahvaljujemo se svim zaposlenima, stručnim saradnicima i istraživačima, kao i članicama NKD bez kojih se, uvereni smo, ne bismo našli na renomiranoj međunarodnoj listi.

Pozicija na listi Univerziteta u Pensilvaniji biće nam podsticaj da i u narednom periodu, profesionalnim radom, istrajemo u borbi za decentralizaciju, aktivizam i odgovorno društvo. 

Ovom prilikom čestitamo i Topličkom centru za ljudska prava i demokratiju koji se na ovoj prestižnoj listi našao na 35. mestu.


Godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama. Izveštaj je rezultat panela održanih u više od  1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta. Objavljuje se od 2006. godine.