Napokon korisna debata Bujanovac

Napokon Korisna Debata: Tenzije zdesna – ima li razloga za brigu?

Pozivamo vas na Napokon Korisnu Debatu koja će se održati u Bujanovcu, mestu koje je uzburkalo formiranje opštinskog odbora Srpske desnice.

Petak,6. decembra u 18 časova, Dom kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu

Već tokom osnivanja od njenog predsednika Miše Vacića čule su se pretnje upućene neistomišljenicima, podele na navodne i prave Srbe, a nisu izostali ni stari, ali nezaboravljeni termini kukolj, domaći izdajnici i raseljavanje.

Srpska desnica je, podsećamo, ušla u institucije nekoliko lokalnih samouprava na jugu Srbije: deo je lokalne vlasti u Vranju i Niškoj Banji, kao i Skupštine Opštine Medveđa.
Stranačke odbore na jugu je, osim u Bujanovcu, formirala i u Lebanu, Bojniku i Svrljigu i niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni krst.

O tome kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, te ima li razloga za brigu govoriće:

  • Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac
  • Zarije Mitić, predsednik Odbora Srpske desnice u Bujanovcu
  • Nikola Lazić, portal Bujanovačke
  • Nedžad Behljulji, TV Spektri

Moderatorka: Gordana Bjeletić

Napokon Korisne Debate organizujemo širom Srbije sa ciljem da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama. Do sada su Napokon Korisne Debate održane u Paraćinu i Leskovcu. Debatu Bujanovcu održaćemo u saradnji sa portalima Južne vesti i Bujanovačke.


Povezani članci: