Napokon Korisna Debata ,,Saditi ili graditi?’’

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) i Južne vesti organizuju Napokon Korisnu Debatu.

Sreda, 11. septembar, od 17 sati u naselju Dubočica u Leskovcu

Javnom diskusijom ,,Saditi ili graditi?’’ želimo da dođemo do rešenja koje se tiče međublokovskog prostora u pomenutom leskovačkom naselju. Stanari Dubočice ne žele da se na njemu izgrade objekti, ali je pomenuta zelena površina u privatnom vlasništvu.

Na Napokon Korisnoj Debati ,,Saditi ili graditi?’’ na pitanja prisutnih odgovaraće: 

Napokon Korisnu Debatu će moderirati dugogodišnja novinarka i urednica portala ,,Južne vesti’’ Gordana Bjeletić.


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odbio je da učestvuje u debati, a gradska urbanistkinja Ivana Joksimović ostala nema na naše pozive, pa će prisutni ostati uskraćeni za njihove odgovore.


Da se podsetimo

Stanovnici naselja Dubočica iz Leskovca od maja meseca bore se protiv betonizacije svog naselja. Kako je “preko noći” izvršena promena namene zemljišta na kome se nalazi zelenilo i park i doneto rešenje o zidanju novih zgrada između već postojećih, građani su se udružili u inicijativi Dubočica u srcu, sa željom da sačuvaju dečijia igrališta i zelenilo. Načelnik gradske uprave kaže da je u ovom naselju sve urađeno po zakonu

Građevisnko zemljište u ovoj zoni proglasiti za zelene površine javne namene, zabraniti gradnju objekata višeporodičnog stanovanja i raskinuti ugovor o prodaji parcela.

Nakon pisanja peticije i negativnog odgovora od nadležnih u kome su visoku gustinu stanovanja jednostavno ignorisali, oglasila se i glavna urbanistkinja sa tvrdnjom da su gustine polazni osnov u izradi planskih dokumenata.

Borba se nastavlja jer, kako kažu, “ne žele da zbog betonizacije žive kao sardine u konzervi”


Najavite svoj dolazak na FB eventu

Pronađite kako dođi do naselja na mapi.