Aerodrom Niš – od najboljeg u Evropi do gubitaša za svega 6 meseci

Rešenje Vlade Republike Srbije objavljeno u Službenom glasniku 9. avgusta 2019. (str. 210) potvrđuje navode Nacionalne koalicije za decentralizaciju o lošem finansijskom stanju Aerodroma Niš tokom 2018. godine.

Kada je NKD objavio da aerodrom ,,Konstantin Veliki’’ posluje sa gubitkom u 2018. godini, Ministarstvo saobraćaja i direktor niškog aerodroma su tvrdili da je NKD “zlonameran i da iznosi netačne podatke”. Vlada Srbije, međutim, još jednom potvrđuje da je NKD bio u pravu –  ovaj put kroz Odluku o pokriću gubitaka Aerodroma Niš.

Podsećamo da je prethodno rukovodstvo napustilo Aerodrom koji je u tom trenutku beležilo dobit po zvaničnim izveštajima samog aerodroma (avgust 2018. godine).

 

Novi vlasnik i novo rukovodstvo uspeli su, kao što smo ranije objavljivali, da za samo šest meseci naprave milionske gubitke.

 

Ovo je poslednja u nizu potvrda tačnosti podataka Nacionalne koalicije za decentralizaciju koji redovno opovrgavaju izjave političara u vezi sa niškim aerodromom.

Podsećamo i Ministarstvo saobraćaja i rukovodstvo Aerodroma Niš da su građani Srbije njihovi poslodavci. Građani ne treba da finansiraju partijsku propagandu u vezi sa našim  aerodromom niti sumnjive i skrivene poslove vlasti sa koncesionarom beogradskog aerodroma. U suprotnom, nastavak funkcionerske kampanje ne samo što će ugroziti poslovanje niškog aerodroma, već će predstavljati i nastavak ozbiljnog urušavanja institucija i javnog interesa u Srbiji.

Snimak gostovanja Mladena Jovanovića i direktora Aerodroma “Konstantin Veliki”, Dušana Kneževića, na N1 Srbija možete pogledati na linku. Mi vam dajemo deo gostovanja u kome direktor demantuje činjenice:

Očekujemo uskoro i prve podatke o efektima uvođenja letova kompanije ,,Air Serbia’’ iz Niša.


Povezani članci:

Gubici Aerodroma Niš nakon preuzimanja – NKD objavljuje skrivani dokument