Radio emisija “Politički zabavnik”

Šta znamo o političkom sistemu u Srbiji? O radu parlamenta? Kako vidimo naše predstavnike? Kako ih biramo? Na ova ali druga pitanja o sistemu i društvu, u svega dva minuta, odgovore daje naš „Politički zabavnik“.

U formi pitanja „jeste li znali“ zabavnik otvara zanimljiva pitanja vezana za društveno-politički život a odgovore daju građani ali i praksa.

Baveći se reformom izbornog sistema i prateći istraživanja o učešću građana u društveno političkim procesima, došli smo do zaključka da mi, građani, zapravo ne znamo kako se donose političke odluke. Ne znamo koje  mehanizme imamo na raspolaganju kako bismo uticali na političke procese i odluke koje utiču na nas. Ne znamo kako i koga biramo i zapravo ne znamo kako funkcioniše sistem po kome živimo. Zbog toga smo želeli da na zanimljiv i manje suvoparan način građanima pojasnimo kako bi stvari trebalo da funkcionišu prema zakonu a da u isto vreme vidimo kako ih oni vide.

Emisija „Politički zabavnik“ biće emitovana svakog radnog dana u 10, 13, 16 i 19 sati na City radiju, a emisije se mogu pratiti i na sajtu Nacionalne koalicije za decentralizaciju  i Soundcloud nalogu Političkog zabavnika.

Građani će moći i da postave pitanja na zadatu temu a mi ćemo se potruditi da u pratećem serijalu polučasovnih „specijal“ emisija damo odgovore na njihova pitanja.