Prezentacija Indeksa održivosti OCD

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) i Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID već šestu godinu za redom rade na Indeksu održivosti organizacija civilnog društva (USAID OCD Indeks – 2015) za Centralnu i Istočnu Evropu i Evroaziju. Ovogodišnje izdanje pokriva prati trendove razvoja civilnog društva, na međunarodnom i regionalnom nivou, u kalendarskoj 2015. godini.

Devetnaestu godinu za redom Indeks prati napredak civilnog društva kroz sedam komponeti održivosti i identifikuje prepreke koje mogu da utiču na održivost organizacija kao što su pravni okvir, organizacioni kapaciteti i finansijska održivost.

Predstavnici Nacionalne koalicije za decentralizaciju i USAID-a će zajedno sa grupom eksperata diskutovati o trendovima, uspesima, preprekama i izazovima sa kojima se suočava civilni sektor, kako u Srbiji tako i u regionu.

Tim povodom vas pozivamo da prisustvujete predstavljanju rezultata analize koje je za 2015 pokazao Indeks održivosti. Prezentacija će se održati 24. avgusta 2016. sa početkom u 12h u velikoj sali Medija centra u Beogradu.

Panelisti su:

Laura Palmer Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, USAID Srbija

Milena Banović, šefica odseka za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva

Mladen Jovanović, predsednik UO Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Bojana Selaković,v.d. izvršna direktorka Građanskih inicijativa

Indeks održivosti OCD u Srbiji za 2015. godinu možete pronaći na ovom linku.