BUDIMO AKTIVIZAM NA FESTIVALU LJUBAVI

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) učestvovaće na Festivalu ljubavi u Novom Sadu 19. februara gde će, kroz razgovor sa prolaznicima, promovisati veće učešće građana i građanki u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

,,NARODNI, A NE PARTIJSKI POSLANIK’’ U ZRENJANINU

Nacionalna koalicija za decentralizaciju u saradnji sa Centrom za razvoj civilnog društva organizuje u Zrenjaninu javnu debatu o unapređenju izbornog sistema.

EVROPA U ZEMLJI ČUDA

Programski savetnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju Danijel Dašić učestvovao je na konsultativnom sastanku koji se tiče poglavlja 23 u Delegaciji EU

SKROMNA MEDIJSKA SLIKA – NEKRITIČKA PUBLIKA

Lokalna medijska slika u Kragujevcu je veoma skromna, a stanovništvo koje je, uglavnom, u relativno poznim godinama, nekritičko prema informacijama koje dobija sa tradicionalnih medija.

NKD NA LISTI NAJBOLJIH ISTRAŽIVAČKIH ORGANIZACIJA U SVETU

Univerzitet u Pensilvaniji je na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave uvrstio Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju.

BUDIMO AKTIVIZAM U SRBIJI

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) pokreće kampanju pod radnim nazivom “Poštovanje za aktivizam”.

PLATFORMA AKTIVIZMA

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), u saradnji sa partnerima, traži partnera koji bi kreirao on-line platformu posvećenu promociji aktivizma i podršci aktivističkim akcijama širom Srbije.

GORKE ISTINE ILI SLATKE LAŽI?

Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Istinomer organizuju uličnu akciju na Đačkom trgu u Kragujevcu 30. januara od 14 do 16 časova.

KOLIČINA ENERGIJE MALA, ŠTETA – VELIKA

Momentalna obustava izgradnje svih derivacionih mini hidro elektrana bila je jedini zahtev protesta ,,Odbranimo naše reke’’, održanom na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu.

„ULAGANJA“ U NIŠKI AERODROM SE JOŠ NISU DESILA

Podsećamo javnost da su beogradski i lokalni političari obećavali značajne investicije kao što su: unapređenje i proširenje zgrade aerodroma, obezbeđivanje direktnog ulaska u avione iz zgrade, produženje aerodromske piste, kao i nove letove.