BEZBEDNOST GRAĐANA I GRAĐANKI NA PRVOM MESTU!

Partnesrtvo-za-održivi-razvoj-1

Povodom incidenata u kojima su u tri dana izgorela tri automobila u Nišu, Konzorcijum organizacija civilnog društva koji čine Otvoreni klubProaktivCentar za razvoj liderstvaENECANacionalna koalicija za decentralizaciju i Media i reform centar Niš, zahteva hitnu reakciju policije, veći stepen koordinisanja nadležnih na nivou grada i preduzimanje konkretnih mera.

Ne ulazeći u motive, niti razloge koji za ovakvu vrstu nasilja ne bi smeli da postoje, najstrože osuđujemo napade u kojima su izgoreli automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, zatim direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a onda i građanke Niša koja nije na javnoj funkciji.

Smatramo da hitno treba pronaći počinioce, jer je u pitanju bezbednost svih naših sugrađana/ki.

Zahtevamo da policija što pre ispita okolnosti pod kojima su izvedeni napadi, utvrdi odgovornost za napade kao i da poveća stepen lične i opšte bezbednosti građana i građanki Niša, koju ovi događaji dovode u pitanje.

Nasilje u javnom diskursu je revitalizovano, a takva percepcija nasilja ohrabruje nasilnike, što naš grad često izdvaja u medijima po ovakvim i sličnim dešavanjima.

Kao Konzorcijum promovišemo i zalažemo se za zajednicu koja će omogućiti bezbednost i pravdu za sve, i graditi efikasne i pouzdane institucije na svim nivoima.

Nulta tolerancija na nasilje!

Ovo je Niš, imajte poštovanja!

Srdačno,

Konzorcijum organizacija civilnog društva

Posted in Vesti and tagged , , .