TRENING IZ OBLASTI JAVNIH FINANSIJA

IMG_1845

Želite da naučite kako da „pročitate“ budžet grada ili opštine? Prijavite se!

Udruženje građana Nacionalna koalicija za decentralizaciju - NKD poziva predstavnike organizacija civilnog društva i medija iz Niša da se prijave na dvodnevni trening za „čitanje“ budžeta na kome će moći da nauče kako da prate potrošnju javnih sredstava, obračunaju prihode i rashode lokalne samouprave ili javnih preduzeća, prate proces izrade i realizacije budžeta ali i da formulišu inicijative za unapređenje ili izmenu budžetskih praksi. Polaznici će dobiti i mini priručnik sa preporukama za kreiranje i izvršenje budžeta budžetskih korisnika kao i korisne linkove za dalje istraživanje.

Građani imaju pravo da znaju na koji način se troši novac koji kroz poreze izdvajaju za funkcionisanje grada i države kao i da daju predloge na koji način bi trebalo planirati potrošnju u različitim oblastima.

Trening će, u skladu sa metodologijom International Budget Partnership (IBP) programa, držati licencirani trener Mladen Jovanović. Broj mesta ograničen je na deset polaznika, a trening se održava 21. i 22. novembra u sali Medija i reform centra Niš.

Ovaj trening je jedna od aktivnosti NKD-a na projektu „Moj budžet moja odgovornost“ koji NKD realizuje u saradnji sa Centrom za evropske politike uz podršku Evropske Unije i Kraljevine Holandije. Više o projektu možete saznati ovde.

Prijave možete poslati na mejl info@nkd.rs, sa naznakom „Prijava za trening“, najkasnije do četvrtka 16.11.2017, do 14 sati. Molimo vas da u mejlu, pored imena, prezimena i naziva organizacije ili medija iz koga dolazite u jednoj do dve rečenice obrazložite motiv za prijavu.

Posted in Uncategorized, Vesti and tagged , , .