“KAFA SA POSLANIKOM” U PET GRADOVA SRBIJE

Sa idejom da podstaknemo direktnu komunikaciju između građana i njihovnih predstavnika, 2015. godine u okviru Nedelje parlamentarizma organizovali smo prvu "Kafu sa poslanikom". Ove godine, u partnerstvu sa pet članica koalicije „Kafu sa poslanikom/com“ organizovaćemo i u Kragujevcu, Loznici, Boru i Kruševcu.

Izveštaj sa prošlogodišnjeg događana možete pogledati na linku.

Pitajte svog poslanika

„Kafa sa poslanikom/com je prilika da građani i građanke u direktnom, neformalnom razgovoru sa poslanicima iz svog grada predlože inicijativu, razgovaraju o problemima i čuju šta su prepreke u radu samih poslanika. Takođe, ovo je prilika da novinari i predstavnici organizacija civilnog društva, zajedno sa građanima i poslanicima, razgovaraju o temama od društvenog značaja, u nešto drugačijoj atmosferi“ kazala je Milena Velojić, direktorka NKD-a.

Photo credits: Južne vesti
Photo credits: Južne vesti

Nedelja parlamentarizma

"Kafa sa poslanikom" je jedan u nizu događaja u okviru Nedelje parlamentarizma koju, u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije, organizuje Cetar za istraživanje transparentnost i odgovornost - CRTA sa ciljem ostvarenja direktne komunikacije između građana i njihovih predstavnika. Ciljevi nedelje parlamentarizma su i bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine i otvoranje prostora za debatu o učešću građana u demokratskim procesima i značaju otvorenosti parlamenta kao institucije.

Organizatori i lokacije

KRAGUJEVAC, Roma Centar, Kafe Oblomov Branka Radičevića 14, 7. novembar od 17

LOZNICA, Užički centar za ljudska prava i demokratiju, 7. novembar Restoran Stara Varoš, Pop Lukina 7, od 13h

BOR, Timočki omladinski centar, 11. novembar, 18h

KRUŠEVAC, Evrokontakt, Kafe Novi kontinent, Cara Lazara 68, 11. novembar od 12h

NIŠ, Proaktiv, Deli, Davidova 1A, 12. novembar od 12 h

Posted in Uncategorized and tagged , , .